Ciuperci medicinale

Produse Ciupercile medicinale sunt disponibile comercial, de exemplu, sub formă de capsule, tablete și sub formă de pulberi ca suplimente alimentare sau ca amestecuri preparate individual. De asemenea, sunt utilizate ingredientele pure care sunt extrase, produse sintetic sau semi-sintetic modificate. Acestea sunt de obicei înregistrate ca medicamente. Despre ciuperci Ciupercile sunt un grup foarte divers de ... Află mai multe

Carioplasmă: structură, funcție și boli

Carioplasma este numele dat protoplasmei din nucleele celulare, care diferă de citoplasmă, în special prin concentrația sa de electroliți. Pentru replicarea și transcrierea ADN-ului, carioplasma oferă un mediu optim. La pacienții diabetici, incluziunile nucleare de glicogen pot fi prezente în carioplasmă. Ce este carioplasma? Nucleii celulari sunt localizați în ... Află mai multe

polizaharidele

Produse Polizaharidele sunt prezente ca excipienți și ingrediente active în numeroase produse farmaceutice. Acestea joacă un rol fundamental în alimentele pentru nutriție. Polizaharidele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de glican (glican). Structură și proprietăți Polizaharidele sunt carbohidrați polimerici compuși din sute până la mii de unități de zahăr (monozaharide). Doar 11 monozaharide sunt denumite polizaharide. Ei … Află mai multe

Polizaharide: Funcție și boli

Polizaharidele reprezintă un grup aproape diferit și greu de diferit de carbohidrați constând dintr-o concatenare a mai mult de 10 monozaharide identice sau chiar diferite legate glicozidic între ele. Sunt biopolimeri care joacă un rol major în metabolismul uman ca depozite de energie, ca elemente structurale în membrane, ca componente ale proteinelor (proteoglicani) și ... Află mai multe

Carbohidrați: rol în dietă

Produse Carbohidrații („zaharuri”) se găsesc în multe alimente naturale și prelucrate, produse farmaceutice, dispozitive medicale și suplimente alimentare. De exemplu, alimentele care conțin carbohidrați includ paste, cereale, făină, aluat, pâine, leguminoase, cartofi, porumb, miere, dulciuri, fructe, băuturi dulci și produse lactate. Structura Glucidele sunt produse naturale și biomolecule care sunt de obicei compuse doar din carbon (C), hidrogen ... Află mai multe

Capere: intoleranță și alergie

Capere provin din adevăratul arbust de capere din regiunea mediteraneană. Sunt folosite și în țara noastră ca ingredient alimentar picant. În îngrijirea sănătății, ei joacă, de asemenea, un rol. Iată ce ar trebui să știți despre capere Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, caperele sunt considerate un remediu pentru bolile de inimă ... Află mai multe

Glicogen: Funcție și boli

Glicogenul este format din unități de glucoză și este o polizaharidă. În organismul uman, servește la furnizarea și stocarea glucozei. Acumularea de glicogen se numește sinteză de glicogen, iar defalcarea se numește glicogenoliză. Ce este glicogenul? Glicogenul este alcătuit din ceva numit glicogenină, o proteină centrală la care sunt mii de molecule de glucoză ... Află mai multe

Glicogenoză juvenilă de tip II: cauze, simptome și tratament

Glicogenoză juvenilă de tip II este o boală de stocare a glicogenului. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de boala Pompe. Ce este glicogenoză juvenilă de tip II? Glicogenoză juvenilă de tip II este o afecțiune metabolică rareori ereditară. Deoarece apare în primul rând la nivelul mușchilor, medicii îl includ și printre miopatii. Alte denumiri pentru tipul de glicogenoză juvenilă ... Află mai multe

Polimerizare: funcție, sarcini, rol și boli

O polimerizare caracterizează formarea polimerilor din monomeri. În chimie și biologie, există diferite tipuri de polimerizări. În organisme, reacțiile de polimerizare au loc pentru a forma biopolimeri precum proteine, acizi nucleici sau polizaharide. Ce este polimerizarea? Reacțiile de polimerizare au loc în organisme pentru a forma biopolimeri precum proteine ​​sau acizi nucleici. Acizi nucleici … Află mai multe

Adenozin monofosfat ciclic: funcție și boli

Adenozin monofosfat ciclic este o moleculă care, dintr-o perspectivă biochimică, este derivată din adenozin trifosfat. În multe cazuri, adenozin monofosfat ciclic este pur și simplu menționat prin abrevierea cAMP. Molecula funcționează ca un așa-numit al doilea mesager în transducția semnalului de celule. În acest context, adenozin monofosfatul ciclic servește în primul rând la activarea anumitor ... Află mai multe

Fidea: intoleranță și alergie

Fidea este pe buzele tuturor: pe tot globul, pastele sunt consumate cu plăcere de tineri și bătrâni. Tăițelul există în variații extrem de numeroase. Este un furnizor de energie excelent și pe termen lung, are o durată de valabilitate foarte mare atunci când este depozitat corespunzător și poate fi preparat într-un mod foarte versatil și sănătos. Iată ... Află mai multe

Boala ei: cauze, simptome și tratament

Boala ei este atribuită grupului de boli de stocare a glicogenului și reprezintă o boală care se caracterizează în majoritatea cazurilor printr-o deficiență a unei enzime specifice. Această enzimă este așa-numita enzimă alfa-glucan fosforilază, care se găsește în special în ficat. Ce este boala Hers? Boala ei este o tulburare metabolică în care ... Află mai multe