Acid palmitic: funcție și boli

Acidul palmitic este acidul gras cel mai abundent alături de acidul stearic. Acesta joacă un rol de sprijin în organismele vegetale, animale și umane. Majoritatea acidului palmitic este legat în trigliceride. Ce este acidul palmitic? Acidul palmitic este un acid gras saturat foarte comun. Saturat înseamnă că nu conține o legătură dublă ... Află mai multe

Dependența de zahăr

Simptome Persoanele cu dependență de zahăr depind de alimentele bogate în zahăr și prezintă un consum zilnic și necontrolat. Dependența de zahăr se poate manifesta ca dependență, toleranță, mâncare excesivă, pofta și simptome de sevraj. Alimentele cu zahar sunt, de asemenea, consumate ca sedative, pentru ameliorarea stresului, oboselii, tensiunii și tulburărilor de dispoziție. Posibilele consecințe negative includ cariile dentare, probleme ale gingiilor, dispoziția ... Află mai multe

Diabetul zaharat de tip 2: cauze și tratament

Simptome Posibilele simptome acute ale diabetului de tip 2 includ: Setea (polidipsie) și foamea (polifagia). Creșterea urinării (poliurie). Tulburări vizuale Pierderea în greutate Oboseală, epuizare, scăderea performanței. Vindecare slabă a rănilor, boli infecțioase. Leziuni cutanate, mâncărime Complicații acute: Hiperaciditate (cetoacidoză), sindrom hiperglicemic hiperosmolar. Diabetul netratat este departe de a fi inofensiv și poate duce pe termen lung la ... Află mai multe

Sfeclă de zahăr: intoleranță și alergie

Sfecla de zahăr aparține familiei cozii de vulpe (Amaranthaceae) și a fost crescută ca formă specială din napul comun (sfeclă). După descoperirea zahărului în sfeclă la mijlocul secolului al XVIII-lea, conținutul de zahăr era de doar 18 până la 2%. De atunci, a fost mărit la 6-18 la sută prin creșterea sistematică. Acest … Află mai multe

Ciocolată: intoleranță și alergie

Ciocolata este o plăcere pentru mulți oameni, dar cererea pentru acest dulce care conține cacao este mare: aromată și fragedă, ar trebui să fie și să aibă o anumită dulceață. Aceasta este ceea ce ar trebui să știți despre ciocolată Boabele de cacao, care au provenit din Mexic și au ajuns în Europa în secolul al XVI-lea, sunt folosite pentru a face ciocolată. Pentru … Află mai multe

Diabet gestațional

Simptome Diabetul gestațional este o intoleranță la glucoză care este descoperită pentru prima dată în timpul sarcinii și este frecventă, apărând în aproximativ 1-14% din toate sarcinile. Pot apărea simptome tipice ale diabetului zaharat, cum ar fi sete, urinări frecvente și oboseală, dar sunt considerate rare. Plângerile nespecifice, cum ar fi susceptibilitatea crescută la infecțiile tractului urinar, pot indica diabet gestațional. ... Află mai multe

Beneficiile asupra sănătății fructozei

Produse Fructoza este disponibilă ca substanță pură în farmacii și farmacii. Este, de asemenea, prezent în nenumărate produse, alimente și băuturi, în principal ca o componentă a zahărului obișnuit (zaharoză). Zaharoza este formată dintr-o moleculă de fructoză și glucoză legate covalent una de cealaltă și este descompusă în componentele sale din intestin. ... Află mai multe

Hiperpotasemie (Potasiu ridicat)

Context Ionii de potasiu joacă un rol important în multe procese biologice, în special în generarea potențialelor de membrană și acțiune și conducerea electrică în celulele nervoase și inimă. Potasiul este localizat 98% intracelular. Principalul transportor activ Na + / K + -ATPase asigură transportul în celule. Doi hormoni mențin concentrația profundă extracelulară de potasiu. Prima este insulina, ... Află mai multe

Deficitul de serotonină: cauze, simptome și tratament

Serotonina este un hormon care funcționează și ca neurotransmițător. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de hormon glϋck, deoarece un deficit de serotonină poate provoca depresie și anxietate. Creșterea serotoninei în corpul persoanei afectate prin medicație sau dietă duce de obicei la o îmbunătățire a dispoziției. Ce este deficitul de serotonină? Serotonina sau 5-hidroxitriptamina acționează ... Află mai multe

Rezistența la insulină: numărul 4 al Cvartetului mortal

Problema esențială a diabetului de tip 2 nu este deficitul de insulină - dimpotrivă, organismul produce inițial mai multă insulină - ci rezistența la insulină. Este - împreună cu secreția de insulină afectată - motorul care conduce boala tot mai departe. Această constatare a rezultat din cercetările efectuate în ultimii ani. De la tipul 2 ... Află mai multe

Rezistenta la insulina

În prezența rezistenței la insulină, hormonul insulină, care este produs de organismul însuși, poate avea o influență de reglementare redusă sau deloc asupra celulelor corpului. Mai ales celulele prezintă o reacție redusă la proteohormon în caz de rezistență la insulină. Musculatura Țesutul gras sau ficatul În general, rezistența la insulină nu afectează doar ... Află mai multe

Mod de acțiune al Glucophage®. | Glucofag

Mod de acțiune al Glucophage®. Este medicamentul ales pentru persoanele cu o rezistență crescută la insulină, adică un efect redus al insulinei asupra celulelor corpului. Modul exact de acțiune al Glucophage® sau al metforminei nu a fost încă pe deplin cercetat, în ciuda distribuției largi a acestui medicament. Se știe, totuși, că ... Află mai multe