Agave: aplicații, tratamente, beneficii pentru sănătate

Agave a fost folosit ca hrană și plantă medicinală de către azteci. Chiar și astăzi, unele produse fabricate din planta deșertului sunt utilizate în medicina populară pentru tratarea bolilor și pentru prevenire. Cu toate acestea, utilizatorul ar trebui să acorde o atenție deosebită dozajului. Apariția și cultivarea agavei Agavei a fost deja folosită de ... Află mai multe

Intoleranță alimentară: cauze, simptome și tratament

O intoleranță alimentară sau o intoleranță alimentară nu este de obicei percepută imediat ca atare de către cei afectați. Dacă cineva suferă de diaree, greață, dureri de cap sau alte simptome, acestea nu sunt atribuite unei boli, ci obiceiuri de viață. Dacă reclamațiile se acumulează și apar în legătură cu alimentele, nu ar trebui să excludeți intoleranța alimentară ca ... Află mai multe

Sorbitol

Produse Sorbitolul se găsește singur sau în combinație cu alte ingrediente active în diferite laxative (de exemplu, Pursana). De asemenea, este comercializat ca produs deschis și ca soluție. Structură și proprietăți Sorbitolul (C6H14O6, Mr = 182.2 g / mol) există sub formă de D-sorbitol, o pulbere cristalină albă cu gust dulce care este foarte solubilă în apă. ... Află mai multe

Malabsorbție de fructoză

Simptome Simptomele posibile ale malabsorbției fructozei includ: dureri abdominale, crampe abdominale Flatulență, balonare Diaree Constipație Reflux gastroesofagian (regurgitare acidă), arsură la stomac. Greață Cauze Cauza disconfortului este absorbția insuficientă a fructozei (zahărului din fructe) din interiorul intestinului în sânge. Intră în intestinul gros, unde este fermentat de bacteriile ... Află mai multe

Sindromul postenteritei: cauze, simptome și tratament

Sindromul postenteritei la sugari sau copii mici se poate datora unei origini bacteriene sau virale, pe de o parte, dar pe de altă parte, poate apărea și din cauza deficitului de nutrienți sau ca concomitent al unei alte boli organice. Pentru o terapie, factorii psihologici, precum și circumstanțele sociale trebuie să ... Află mai multe

Căpșuni: intoleranță și alergie

Căpșunile sunt de departe unul dintre cele mai populare fructe ale germanilor și sunt considerate deosebit de sănătoase și gustoase. Dar ce face ca fructele de pădure roșii să fie atât de populare și să aibă bună reputație pe bună dreptate? Aceasta este ceea ce ar trebui să știți despre căpșuni Mai presus de toate, conținutul ridicat de vitamina C al căpșunului, de 60 ... Află mai multe

Cum să recunoaștem intoleranța la fructoză

În zilele noastre, gama de fructe este mai mare și mai variată ca niciodată. Dar nu toată lumea se poate bucura de fructe fără restricții. Sunteți, de asemenea, unul dintre acei oameni care adesea experimentează o bubuitură în stomac după ce au mâncat fructe? Apoi este posibil să aveți malabsorbție la fructoză sau intoleranță la fructoză intestinală. Test pentru intoleranță la fructoză Nu este ... Află mai multe

Fructoză

Ce este fructoza? Fructoza (zahărul din fructe) aparține așa-numitului zahăr simplu, la fel ca glucoza (dextroză), carbohidraților. Fructoza și glucoza sunt cele două componente ale zahărului menajer disponibil în comerț. Unde apare fructoza? În mod natural, fructoza se găsește în principal în fructe. Acestea includ fructe de pom, cum ar fi mere și pere, fructe de pădure și fructe exotice. Miere … Află mai multe

Intoleranță la fructoză | Fructoză

Intoleranță la fructoză Intoleranța la fructoză poate fi congenitală (intoleranță ereditară la fructoză) sau dobândită pe parcursul vieții. Ambele tipuri se bazează pe cauze diferite. În intoleranța congenitală la fructoză, fructoza poate fi absorbită în mod normal din intestine, dar nu poate fi descompusă de ficat. Acest lucru duce la o acumulare de fructoză în ... Află mai multe

Intoleranță la fructoză

Introducere Fructoza este unul dintre zaharurile simple și apare în mod natural în fructe și miere. După absorbția prin intestine și scindarea în ficat, fructoza servește pentru a furniza energie în corpul uman. În funcție de cerințe, energia câștigată este fie convertită direct, fie stocată ca un depozit de energie în metabolismul grăsimilor în timpul ... Află mai multe

Diagnostic | Intoleranță la fructoză

Diagnostic Diagnosticul de intoleranță sau malabsorbție la fructoză intestinală se face în primul rând prin intermediul unui test de respirație. După administrarea orală de fructoză, hidrogenul expirat este determinat la intervale regulate. Hidrogenul îndeplinește funcția de marker, care permite o declarație despre metabolismul intestinal al fructozei. Dacă valoarea de post a hidrogenului crește ... Află mai multe

Terapie | Intoleranță la fructoză

Terapia Terapia intoleranței intestinale la fructoză începe cu o reducere semnificativă a aportului de fructoză. Pentru o perioadă de două săptămâni, pacientul ar trebui să treacă la o dietă alimentară integrală bine digerabilă. În acest fel, se realizează o reducere a simptomelor. În următoarele patru săptămâni, regimul alimentar este extins pentru a include proteine ​​mai ridicate ... Află mai multe